fbpx
Eigenwaarde

Eigenwaarde

Op het moment dat jij beschikt over een gezonde dosis eigenwaarde, dan ben je zeer tevreden over jezelf. Je kunt je daarom wel voorstellen dat dit een hele belangrijke factor in je leven is die je welzijn bepaald.

Je eigenwaarde, bepaalt in grote mate of jij jezelf de moeite waard vindt. Of jij er mag zijn zoals je bent. Als jij hier vaak aan twijfelt kan dit je ontzettend onzeker maken.

De reden voor de lage eigenwaarde kan vanuit verschillende dingen komen. Mogelijk heb je in je verleden te maken gehad met een vrij dominant persoon, het kan zijn dat je eigenlijk nooit een eigen mening hebt mogen hebben. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat jij, als ouder het idee hebt dat je het allemaal niet zo goed doet. Het wil helemaal niet zeggen dat je het niet goed doet, het neemt niet weg dat je vanuit onzekerheid sterk aan jezelf, aan je kunnen twijfelt. Als anderen dan ook nog eens een mening over jouw opvoeding hebben, dan kan dit zeker van invloed zijn op je eigenwaarde.

Wat kun je doen?

Neem het heft in eigen handen. Je hoeft er geen genoegen mee te nemen, jij hebt een keuze! Eigenwaarde zit binnenin je en jij bent dus ook degene die hier verantwoordelijk voor is, die het kan veranderen. Laat je eigenwaarde niet afhangen van de mening van anderen!

Het opbouwen van je eigenwaarde zal je meer zelfvertrouwen geven, het is een mooie eerste stap naar een leuker leven!

Het traject ‘in 7 weken meer zelfvertrouwen’ helpt je bij het opbouwen van meer eigenwaarde! Wil jij dit ook, kijk dan snel verder op de website en plan daarna het gratis kennismakingsgesprek!

Wil jij graag kennismaken en overleggen welke hulp het beste bij jou past?