fbpx

Inge de Heer

Over mij

Op dit moment ben ik 43 jaar en ben ik getrouwd met Wouter en samen hebben wij 2 kinderen. Een dochter van 16 jaar en een zoon van 14 jaar. We wonen samen met onze hond Pip in Asten .

In 2016 ben ik gestart als Kinderslaapcoach. Al snel kwam ik erachter dat het slaapprobleem vaak het symptoom is en dat de oorzaak van het slaapprobleem dieper ligt. De keuze tot bijscholing tot psychosociaal (kinder) therapeut was daarom snel gemaakt. Ik richt me nu voornamelijk op de relaties binnen het gezin. Zowel de relatie tussen de ouders, de partners als de relaties tussen de ouders en het kind. Doordat we niet alleen het symptoom aanpakken, merk je direct verandering in je hele leven.

Zowel in mijn werk als in mijn privĂ©leven ervaar ik hoe belangrijk het is dat je als ouders er kunt zijn voor jezelf, je relatie en je kinderen. Toch biedt dit pad soms de nodige uitdagingen. Mijn passie is om samen deze relaties en problemen te onderzoeken, aan te pakken en om vervolgens weer samen goed verder te kunnen gaan. 

Daarbij kan het bij kinder en jongerentherapie nodig zijn om gesprekken te voeren met het kind en met de ouders. 

Wil jij meer weten over mij? Neem dan gerust contact op.

Door mijn werk als kinderslaapcoach heb ik jarenlange ervaring opgedaan in het online coachen van ouders. Therapie is daarom ook online mogelijk.

Opleidingen

Relatietherapie

Met elementen uit emotion focused therapy (EFT) van Sue Johnson, geweldloze communicatie van Marshall Rosenberg, en directieve relatietherapie van Lange en Van de Ven.

Psychosociaal therapeut i.o.

O.a. (belemmerende) overtuigingen (RET, Rationeel Emotieve Therapie van Albert Ellis), denkstijlen, Transactionele analyse van Berne. Medische (psychosociale basiskennis.

Kindertherapeut i.o.

O.a. hechting volgens gedachtegoed Gordon Neufeld, systeemtherapie van Steven Pont, communicatie en spel.

Trainer vriendenprogramma

Het vriendenprogramma is een programma waarbij kinderen en jongeren vaardigheden leren waarmee zij hun gedrag, hun gedachten en hun lichamelijke reacties leren herkennen. Kinderen gaan aan de slag met het leren van handvatten om te groeien in weerbaarheid en om angsten, piekeren en spanning de baas te worden.

Gentle sleep coach

Door Kim West, met o.a. ontwikkeling van het kind, expert Dr. Lewis Kass over medische slaapproblemen, Dr. Shoshana Bennett over postnatale depressie, Dr. Anthony Loizides over Reflux en slaap en jaarlijkse bijscholing.

Expertise

  • Relatietherapie
  • Oudertherapie
  • Kindertherapie
  • Kinderslaapcoaching
Mijn gezin

Mijn gezin

Wil jij ook snel aan de slag? Maak dan nu een afspraak!