fbpx

Werkwijze

Voordat je de beslissing maakt of je wilt starten met coaching of therapie, is het natuurlijk altijd fijn om alvast de werkwijze door te kunnen nemen. Hieronder staan de stappen voor je uitgelegd. Waar therapie staat kun je ook coaching lezen. Het verschil tussen coaching en therapie kunt u teruglezen bij de veelgestelde vragen op deze pagina.

1 Kennismakingsgesprek

Tijdens de gratis kennismaking, dit kan telefonisch of via videobellen, bespreken we samen de problemen en bekijken we of ik als therapeut jullie daarin kan begeleiden. We gaan dan ook kijken wat exact voor jullie de werkwijze zal zijn.

2 Intakegesprek

Partner – relatietherapie: Het intakegesprek vindt plaats met de beide partners.

Ouder – kind relatietherapie: Het is fijn als beide ouders bij het intakegesprek aanwezig zijn, zodat we samen goed de hulpvraag kunnen bespreken. Aan de hand van het intakeformulier en het intakegesprek bepalen we samen de doelen van de therapie. Bij het intakegesprek kan het kind eventueel aanwezig zijn.

Individuele therapie: Het intakegesprek vindt plaats met degene die de therapie gaat starten.

3 Het traject

Tijdens het intagesprek bespreken we hoe de therapie in grote lijnen eruit gaat zien.

Partner – relatietherapie bestaat uit gesprekken met beide partners. Mocht er aanleiding voor zijn, dan kunnen er ook individuele gesprekken plaatsvinden. 

Bij Ouder – kind relatietherapie: kan het zijn dat er zowel gesprekken plaatsvinden met alleen de ouders, als met ouder en kind. In hoofdzaak richt ik me in eerste instantie op de ouders tijdens de therapie, zeker bij jonge kinderen. Indien het nodig is voor de therapie worden de kinderen/jongeren er natuurlijk bij betrokken.

Bij individuele therapie zijn de gesprekken enkel met degene die therapie volgt.

Regelmatig bespreken we de voorgang en evalueren we of verdere behandeling nodig is.

4 Afronding

Wanneer de doelen zijn behaald en de therapie dus bijna is afgerond vindt er, indien gewenst nog een evaluatiegesprek plaats.

5 Nazorg

Mocht er na afronding van de therapie sprake zijn van een terugval, dan kun je/ kunnen jullie altijd contact opnemen om te bespreken wat een mogelijke vervolgstap is.

Heb je nog vragen over de werkwijze, wil je kennismaken of wil je direct een consult inplannen?

Tarieven

Tarieven

Het tarief is inclusief de voorbereiding van elk gesprek of sessie, alsmede de verwerking/verslaglegging van gegevens achteraf.

  • Kennismakingsgesprek : Gratis
  • Relatietherapie: Consult 1,5 uur: € 135 (= € 67,50 p/p)
  • Individuele therapie: Consult 1,5 uur: € 135

Betaling

Je kunt aan het einde van het consult via een betaalverzoek of contant betalen.
De fatuur ontvang je daarna via email.

Vergoedingen door zorgverzekeringen

De consulten komen mogelijk in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden psychosociale therapie via de aanvullende verzekering onder de alternatieve geneeswijzen. Je hoeft daarbij niet eerst je eigen risico aan te spreken.

Je kunt bij de zorgverzekering navragen of dit voor jou van toepassing is, vermeld daarbij de volgende AGB-codes. AGB-code zorgverlener: 90116198, AGB-code onderneming: 90092647. Op de facturen vermeld ik de prestatiecode ‘24504 – overige psychosociale therapie’.

Op de website van mijn beroepsvereniging, de NFG, vind je al informatie over vergoedingen door zorgverzekeraars.

Vergoeding
Wil jij graag kennismaken of wil je direct een consult inplannen?

Niet tevreden over mijn dienstverlening?

Mocht je onverhoopt toch niet tevreden zijn over mijn dienstverlening, dan verzoek ik je in eerste instantie contact met me op te nemen, zodat we samen naar een oplossing kunnen zoeken en eventuele misverstanden uit kunnen spreken. Mocht je daarna nog niet tevreden zijn over mijn dienstverlening, dan kun je dit via een klacht melden bij de beroepsvereniging. De te nemen stappen kun je lezen via deze link.

Online

Door de huidige communicatiemiddelen is geen enkele afstand een probleem. We zij daardoor niet gebonden aan een regio.

Asten

Willem Clockgieterstraat 6

5721 VJ Asten