fbpx

Wil jij je problemen aanpakken?

Soms gebeurt het dat je met jezelf in de knoop zit. Het loopt niet lekker op je werk, de opvoeding van de kinderen gaat niet zoals je het wilt, je partner en jij lijken ook allebei een ander pad op gegaan te zijn, kortom, het gaat niet zoals je het graag zou willen.Hoe de problemen ontstaan zijn kan natuurlijk verschillen. Soms sluipt het er langzaam in, soms is er een ingrijpende gebeurtenis de oorzaak van de problemen die je ervaart.

Wacht niet langer en ga ermee aan de slag, zodat jij weer snel kunt genieten van het leven. Individuele therapie kan je hierbij ondersteunen! Samen kijken we naar de oorzaak van de problemen en gaan we van daaruit ermee aan de slag.

Het doel

Het doel van de individuele therapie is samen te kijken hoe de problemen zijn ontstaan, wat zit er nu achter? Bijvoorbeeld je hebt zelf geen prettige jeugd gehad, je hebt een groot verlies meegemaakt, je partner is vreemdgegaan, je hebt een nieuwe baas, kortom er is iets gebeurd waardoor jij je niet meer happy voelt en dat gaan we uitzoeken.

Opbouw van de therapie

Het vrijblijvende kennismakingsgesprek

Tijdens dit gesprek maken we samen kennis en bespreken we in het kort het probleem waar je tegenaan loopt. Dit gesprek kan telefonisch of via videobellen. Na dit gesprek bepalen we of we het eerste geprek inplannen of niet.

Het eerste gesprek

Tijdens het eerst gesprek maken we samen kennis en vertel je je verhaal. Naast het vertellen van je verhaal is het belangrijk dat we damen kijken of je er echt voor wilt gaan. Dat er commitment is, want als die ontbreekt, gaan we niet verder met de therapie.

Zodra je je verhaal hebben gedaan, kan ik een inschatting maken of je hulpvraag binnen mijn competenties valt. Daarna maken we een afspraak voor het volgende gesprek.

De vervolggesprekken

De individuele therapie zal hoofdzakelijk bestaan uit gesprekken en ik geef je oefeningen die je kunnen helpen bij het aanpakken van de problemen. Zodra het wat beter gaat, gaan we meer tijd plannen tussen de sessies.

Hoewel rindividuele therapie kortdurende therapie is, is er niet altijd op voorhand precies af te spreken hoeveel sessies er nodig zijn. 

Het afrondende gesprek

We bespreken samen tijdens de therapie regelmatig hoe het gaat. Zodra je het gevoel hebt dat je alleen weer verder kunt, dan ronden wij het traject af. Vaak is het prettig om nog 1 gesprek te plannen voor over een half jaar. Indien er tussentijds toch weer een behoefte ontstaat, dan is het natuurlijk altijd mogelijk om weer een gesprek in te plannen.

De kosten en vergoedingen

Wil jij meer weten over de kosten en vergoedingen van individuele therapie? Klik dan op onderstaande button om op de pagina van de tarieven uit te komen.

Wil je graag hulp? Maak dan nu een afspraak voor een kennismakingsgesprek of plan direct een consult!