zelfbeeld

Zelfbeeld

Wat is dat eigenlijk?

Het is de manier waar jij naar jezelf kijkt, hoe jij over jezelf denkt. Als jij een goed zelfbeeld hebt, dan heb je een realistisch beeld van je eigen kunnen en onvermogen. Je hebt dus ik beeld wat je wel en wat je niet kunt. Wat zijn je sterke kanten en wat zijn je zwakke kanten. Dit kan je helpen bij het opbouwen van jouw zelfvertrouwen. Het is kan dus heel belangrijk zijn om hier meer inzicht in te krijgen.

Een negatief zelfbeeld

Op het moment dat jouw zelfbeeld negatief is, dat je een laag zelfbeeld hebt, dan zorgt dit ervoor dat je een laag zelfvertrouwen hebt. Je kunt je daardoor minderwaardig voelen. Het kan ervoor zorgen dat je in een negatieve spiraal komt. Je haalt je op zo’n moment eigenlijk steeds wat verder naar beneden. Het is makkelijk om anderen hier de schuld van te geven. Er zijn namelijk altijd mensen die iets op jou of je manier van opvoeden aan te merken hebben. Vaak speelt jouw zelfvertrouwen hierin een grote rol, blaak jij van het zelfvertrouwen, dan heeft de kritiek van anderen een vele kleinere invloed op jou.

Een negatief zelfbeeld, dat hoeft niet!

Een zelfbeeld is echter iets wat zich afspeelt in jouw hoofd! En jij bent dus ook degene die dit aan kunt pakken. Het kan zijn dat het je niet alleen lukt om dit aan te pakken. Het is helemaal niet erg om er hulp bij in te schakelen. Alleen de eerste stap, die komt wel van jou.

Wat we tijdens de training ‘in 7 weken meer zelfvertrouwen’ doen is kijken hoe het met jou zelfbeeld staat. Want zoals we net al besproken hebben vergroot een positief zelfbeeld je zelfvertrouwen! Ben jij er klaar voor om de eerste stap te zetten? Maak dan snel een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Wil jij graag kennismaken en overleggen welke hulp het beste bij jou past?