fbpx

Individuele oudertherapie

Als ouder wil jij natuurlijk het beste voor je kind. Je doet er alles voor om jouw kind gelukkig te maken. Toch kan het je allemaal zwaarder vallen dan je van tevoren had ingeschat. Het opvoeden is misschien toch wat complexer dan je had gedacht. Je loopt tegen problemen aan bij je kinderen waar je je geen raad mee weet, of misschien weet jij wel niet meer hoe jij je nu het beste kunt gedragen. Jij wordt boos, op je kind, je partner of jezelf, terwijl je dit eigenlijk helemaal niet wilt.

Je bent het overzicht, de controle kwijt en die wil je graag weer terug. Zodat je weer kunt genieten van jezelf, je kinderen en je partner.

Het doel

Soms kan alleen een luisterend oor al voldoende zijn. Gewoon een keer je hart luchten. En dan blijkt na 1 sessie al dat dit je goed gedaan heeft en je weer zelf verder kunt. Je had gewoon even een luisterend oor nodig van iemand die niet direct betrokken is bij jouw gezin.

Ook kan het zijn dat dit niet voldoende is, dat er diepere patronen onder liggen en dat we samen daarmee aan de slag gaan. En zo stapje voor stapje jou steeds dichter bij je doel brengen. Soms voelt dit voor ouders als falen. Iedereen kan toch gewoon vanzelf een goede ouder zijn? Ik zie het juist als krachtig om te erkennen dat jij er wat hulp bij nodig hebt, je wilt namelijk het beste voor je gezin en voor jezelf. Het doel is dus om jou weer de persoon te laten zijn, in relatie tot jezelf en tot je omgeving, de persoon die jij graag zou willen zijn!

Opbouw van de therapie

Het eerste gesprek

Tijdens het eerst gesprek maken we samen kennis en vertellen jij je verhaal. Zoals al eerder geschreven is dit soms al voldoende, dan nemen we na dit gesprek afscheid en ga je zelf verder. Mocht het later toch nog een keer nodig zijn, dan ben je natuurlijk welkom.

Zodra jij je verhaal hebben gedaan, kan ik een inschatting maken of jouw hulpvraag binnen mijn competenties valt. Is dit het geval, dan maken we daarna een afspraak voor het volgende gesprek.

De vervolggesprekken

Tijdens de vervolggesprekken gaan we samen op zoek naar jouw belemmerende patronen. Wat zit jou nu in de weg om de ouder te zijn die jij graag wilt zijn. Zodra jij erachter bent wat jou tegenhoudt, gaan we samen kijken wat jij nodig hebt om het aan te veranderen.

Het afrondende gesprek

We bespreken samen tijdens de therapie regelmatig hoe het gaat. Zodra jij het gevoel hebben dat jij je doel bereikt hebt, ronden we het traject af. Sommige ouders vinden het fijn om nog een gesprek in te plannen voor na een paar maanden. Dit is mogelijk en dan plannen we die afspraak alvast samen in. Indien er tussentijds of na de afronding toch weer een behoefte ontstaat, dan is het natuurlijk altijd mogelijk om weer een gesprek in te plannen.

De kosten en vergoedingen

Wil jij meer weten over de kosten en vergoedingen van oudertherapie? Klik dan op onderstaande button.

Willen jij graag hulp? Maak dan nu een afspraak voor een kennismakingsgesprek!