fbpx

Zit je kind niet lekker in zijn vel?

Als kind heb je nog heel veel dingen te leren. Het ene zal je net wat makkelijker afgaan dan het andere. Toch kan het zijn dat jij als ouder merkt dat het niet lekker loopt. Dat er sociaal – emotionele problemen spelen, zoals faalangst, weinig zelfvertrouwen, een negatief zelfbeeld. Of dat je kind wat moeite heeft met het maken van nieuwe vriendjes. Problemen na de scheiding of het verlies van een dierbaren kunnen ook voorkomen. Vaak uiten deze problemen zich in het gedrag. Een kind wordt onhandelbaar of trekt zich misschien wel heel erg terug. Als ouder heb je dan het gevoel dat je er niet meer bij komt. Dat je de grip op je kind verloren bent. Dat je het zo ontzettend graag wilt helpen, maar dat alle hulp verkeerd lijkt uit te pakken.

Het doel

Tijdens kindertherapie gaan we als eerste naar jullie verhaal luisteren, wie zijn jullie als ouders, wie is jullie kind, Wat vinden jullie belangrijk en waar loop jullie allemaal mee te worstelen. Het doel is om jullie als gezin weer tot elkaar te brengen, zodat jullie als ouders je kind weer verder kunt begeleiden in het pad naar volwassenheid.

Opbouw van de therapie

Het eerste gesprek

Tijdens het eerst gesprek maken we samen kennis en vertellen jullie je verhaal en gaan we samen kijken naar de problemen waar jullie en jullie kind tegenaan lopen. Jullie kind is hierbij niet aanwezig. 

Zodra jullie je verhaal hebben gedaan, kan ik een inschatting maken of jullie hulpvraag binnen mijn competenties valt. Daarna maken we een afspraak voor het volgende gesprek.

De vervolggesprekken

De kindertherapie zal voornamelijk bestaan uit gesprekken de ouders. Zeker bij het hele jonge kind. Is je kind al wat ouder dan kunnen we kijken of we naast de gesprekken met de ouders, ook nog het  vriendenprogramma of delen daarvan in kunnen zetten voor jullie kind.  De eerste gesprekken zullen (twee)wekelijks plaatsvinden. Zodra het wat beter gaat, gaan we meer tijd plannen tussen de sessies.

Hoewel kindertherapie kortdurende therapie is, is er niet altijd op voorhand precies af te spreken hoeveel sessies er nodig zijn. 

Het afrondende gesprek

We bespreken samen tijdens de therapie regelmatig hoe het gaat. Zodra jullie het gevoel hebben dat de problemen afgenomen zijn en jullie zelf weer verder kunnen, ronden wij het traject af. Indien er na de afronding toch weer een behoefte ontstaat, dan is het natuurlijk altijd mogelijk om weer een gesprek in te plannen.

De kosten

Wil jij meer weten over de kosten van kindertherapie? Klik dan op onderstaande button.

Willen jullie graag hulp? Maak dan nu een afspraak voor een kennismakinsgesprek!