fbpx

Hé puber, herken jij 1 of meer van deze punten?

  • Je zit niet lekker in je vel.
  • Ouders, waarom zitten ze me zo op mijn nek?
  • Eenzaamheid, je kent het maar al te goed?
  • School is maar lastig, misschien ben je wel bang om te falen?
  • De toekomst, wat moet je daar nou mee?
  • Concentreren, dat lukt maar met moeite of helemaal niet.
  • Na de scheiding van je ouders, loop je tegen allerlei problemen aan.

Het leven van een puber is zeker niet altijd fijn. Aan de ene kant verwachten anderen al allemaal volwassen gedrag van je en aan de andere kant behandelen ze je misschien nog als een klein kind. Eigenlijk weet jij het ook nog niet precies wat jij nu allemaal nodig hebt. En dat uit zich misschien in angstig of misschien wel boos tot agressief gedrag. Je bent zo eigenlijk helemaal niet, dat weet jij en ergens weten je ouders en docenten het misschien ook wel. Maar toch is dat wel het gedrag dat jij laat zien. Misschien om iets te verbloemen?

Het doel

Tijdens jongerentherapie gaan we als eerste eens echt naar jouw verhaal luisteren, wie ben jij, wat vind jij belangrijk en waar loop jij allemaal mee te worstelen. Aan jou de keuze of jij bij dat gesprek je ouders erbij wilt hebben. Ook heb ik nog een gesprek met je ouders, misschien eerst, misschien na het gesprek met jou. Wat jij prettig vindt. Het doel van de therapie is om te kijken wat jij, maar ook wat je ouders nodig hebben om ervoor te zorgen dat jij, maar ook jullie als gezin het weer fijn krijgen samen.

Opbouw van de therapie

Het eerste gesprek

Tijdens het eerst gesprek maken we samen kennis en vertellen jullie je verhaal. Zoals ik hierboven al schreef is het aan jou om te bepalen of je ouders bij jouw gesprek aanwezig zijn. Naast het vertellen van jullie verhaal is het belangrijk dat jullie allemaal er echt ook echt voor willen gaan. Dat er commitment is, want als die ontbreekt, gaan we niet verder met de therapie. Natuurlijk kan het zijn dat je het in eerste instantie allemaal maar stom vindt, maar als jij ook van deze problemen af wilt, hebben we jou er toch echt bij nodig.

Zodra jullie je verhaal hebben gedaan, kan ik een inschatting maken of jullie hulpvraag binnen mijn competenties valt. Daarna maken we een afspraak voor het volgende gesprek.

De vervolggesprekken

De jongerentherapie zal zowel bestaan uit gesprekken met jou als met je ouders. Natuurlijk is vertrouwen wel een belangrijke factor. Wat jullie mij dus in vertrouwen vertellen, vertel ik niet door aan de ander. Behalve als er een ander door in gevaar komt, dan is het mijn plicht om het wel te melden. De eerste gesprekken zullen (twee)wekelijks plaatsvinden. Zodra het wat beter gaat, gaan we meer tijd plannen tussen de sessies.

Hoewel jongerentherapie kortdurende therapie is, is er niet altijd op voorhand precies af te spreken hoeveel sessies er nodig zijn. 

Het afrondende gesprek

We bespreken samen tijdens de therapie regelmatig hoe het gaat. Zodra jij, maar ook je ouders het gevoel hebben dat de problemen afgenomen zijn en jullie zelf weer verder kunnen, ronden wij het traject af. Indien er na de afronding toch weer een behoefte ontstaat, dan is het natuurlijk altijd mogelijk om weer een gesprek in te plannen.

De kosten

Wil jij meer weten over de kosten van jongerentherapie? Klik dan op onderstaande button.

Willen jullie graag hulp? Maak dan nu een afspraak voor een kennismakinsgesprek!