Slaapt of eet je kind slecht?

Slaap is 1 van de belangrijkste dingen die wij allemaal nodig hebben. Het slapen hebben we nodig voor een goede ontwikkeling en herstel. Maar ook jullie als ouders hebben jullie slaap hard nodig. Op het moment dat je kind slecht slaapt, dan heeft dat zijn weerslag op het hele gezin. Iedereen lijdt eronder. Het is daarom ook heel belangrijk om niet te lang te wachten met het zoeken van hulp. Een andere uiting van een probleem is het slecht eten van een kind, of dat je merkt dat er problemen zijn in het gedrag. Als ouder kun je soms zelfs het gevoel hebben dat je geen controle meer hebt over het ouderschap. Dan is het tijd voor actie!

Het doel

In veel situaties is een slaapprobleem, eetprobleem of gedragsprobleem eigenlijk een symptoom van een onderliggend probleem. Dit kan een klein probleem zijn, zoals bijvoorbeeld een bedtijd, maar ook een uitting van een dieper liggend probleem. Het is daarom altijd belangrijk om samen goed uit te zoeken waar het probleem nu echt vandaan komt. Denk bijvoorbeeld een ouder die tegen veel stress aanloopt op het werk, ouders die problemen hebben in hun relatie, een kindje dat medische problemen heeft gehad, waardoor veel hulp van de ouders nodig is geweest. Vaak is het probleem in het systeem (het gezin) te vinden en daardoor de oplossing voor het slaapprobleem ook. 

Het doel van de therapie is dus niet om met het vingertje te wijzen naar de ouders of het kind, maar om het achterliggende probleem structureel op te lossen.

Opbouw van de therapie

Tijdens het eerste gesprek gaan we samen inventariseren waar de problemen in het gezin tot uiting komen en vervolgens gaan we samen aan de slag om de problemen aan te pakken, zodat jullie weer snel van jullie gezin kunnen genieten.

De kosten en vergoedingen

De kosten en vergoedingen kun je terugvinden op de pagina werkwijze en tarieven.

Willen jullie graag hulp? Maak dan nu een afspraak voor een kennismakinsgesprek!